Mit jelent pozitívnak lenni?

Mit jelent pozitívnak lenni?

Mindig, minden körülmények között mosolyogni? A tökéletesség látszatát fenntartani? Elnyomni jó mélyre az érzéseket és a problémákat?

A pozitív gondolkodású embernek is vannak problémái, és rossz napja. Neki is fáj. Néha sír, és még az is teljesen rendben van, hogy sajnálja magát.

Pozitívnak lenni nem azt jelenti, hogy amikor már nyakig ér az a bizonyos, még akkor is úgy teszel, mintha minden rendben lenne.

 

Pozitívnak lenni azt jelenti, hogy tisztában vagy magaddal, az értékeiddel és az aktuális helyzeteddel. Képes vagy megélni a jelent. Amikor jó dolgok történnek, akkor azt észreveszed és értékeled. A nehéz időszakokban pedig soha nem felejted el, hogy képes vagy tenni azért, hogy jobb legyen.

 

Nincs cél. Nincs megérkezés. Nincs majd ha. Az életed maga az út, könnyebb és nehezebb szakaszokkal tűzdelve. Ha az utad során a szeretet vezérel, nem csak a cél felé igyekszel, hanem észreveszed az útközben felbukkanó apró szépségeket, ha hiszel a sorsban és abban, hogy minden okkal történik, ha soha nem felejted el, hogy ki vagy, és hogy honnan hová tartasz, rájössz, hogy nincs mit elérned. Mert már boldog vagy