Kollár Erika

Jógaoktató

Kollár Erika

Mindannyian haladunk egy úton, van akinek egyenes, van akinek kanyargós, van akinek vissza kell fordulnia, hogy újból előre jusson. Biztosan állíthatom neked, hogy a jóga és annak gyakorlása segíteni fog utadon, amelyet jó esetben már nem fogsz elhagyni.

Órafajták

Astanga vinyásza jóga
0%
Hatha jóga
0%
Sokféleképpen értelmezhetjük a jógát, több elmélet és magyarázat létezik, hogy valójában mi is a jóga és mi az értelme

Van aki életmódnak tartja, van aki csak a testmozgást látja benne. Kezdetben számomra is testmozgással indult az ismerkedés. Heti háromszor látogattam az órákat, gyakoroltam az ászanákat.

Pár hónapnyi rendszeres gyakorlás után már hiányzott, ha egy–egy óra kimaradt és szép lassan a jóga bekúszott az életembe. A háttérben folyamatos változások zajlottak, kis apró lépésenként változott az életem, majd elérkezett a pont, amikor éreztem, hogy mélyebben szeretnék elmerülni ebben a csodálatos és akkor még titokzatos világban. Innentől kezdve már nem volt megállás.

Az ászanázás csak a kezdet volt, ismerkedtem a filozófiával és a jóga rendszere az életem részévé vált, életmóddá alakult át.
A hatha képzés után az astanga oktatóképzést is elvégeztem, mivel a dinamikus irányzatok mindig is közelebb álltak hozzám. Tudásom azóta is folyamatosan mélyítem, előadások, képzések, workshopok és sok gyakorlás által.

Mit adhat neked egy astanga óra?
Talán az első alkalommal bonyolultnak tűnik figyelni az ászanákra, izomzárakra, fókuszpontokra és mindamellett még lélegezni is. Mivel az astanga jóga kötött sorozatokból áll, így néhány alkalom után az ászanák ismerősek lesznek és egyre jobban tudsz majd figyelni a többi “összetevőre”. Ha eljutsz eddig a pontig, akkor biztos vagyok, hogy már a tested pozitív visszajelzéseit is észre fogod venni.

Pár hónapnyi gyakorlás után érezni fogod, hogy már nem csak testi szinten, hanem személyiségi szinten is változások történtek az életedben.
Mindannyian haladunk egy úton, van akinek egyenes, van akinek kanyargós, van akinek vissza kell fordulnia, hogy újból előre jusson.

Biztosan állíthatom neked, hogy a jóga és annak gyakorlása segíteni fog utadon, amelyet jó esetben már nem fogsz elhagyni. Egy próbát biztosan megér!

Remélem találkozunk valamelyik órán vagy foglalkozáson!