Rólam

Dr. Horváth-Tanka EnikőDr. Horváth-Tanka Enikő vagyok, okleveles jógaoktató, diagnosztizált sclerosis multiplex beteg és az AUTOIMMUN JÓGA rendszerének összeállítója.

Szia!

Engedd meg, hogy bemutatkozzam: Dr. Horváth-Tanka Enikő vagyok, az online-joga.hu tulajdonosa.

6 éve foglalkozom élő és online jógaoktatással. Foglalkozom csoportokkal, egyéni oktatással egyaránt. Szakterületem az autoimmun betegséggel élők és a jóga kapcsolata.

Képzettségemet tekintve jogász, bölcsész valamint Okleveles Gerincjóga, Hatha jóga és Astanga jóga oktató vagyok.

Mint sok mindenki más, én is egy betegség kapcsán ismerkedtem meg a jóga világával. 29 éves koromban derült égből villámcsapásként kiderült, hogy Sclerosis Multiplex beteg vagyok. A gyógyszeres kezelés helyett a saját utamon indultam. Elhagytam a jogászi pályát, napi rendszerességgel jógázni kezdtem és megreformáltam a táplálkozásomat is. Az életem gyökeresen megváltozott.

Az elmúlt évek alatt kidolgoztam az Autoimmun Jóga rendszerét, valamin egy barátnőmmel megalapítottam a Budapesten Római Kert Jóga & Életmódközpontot.

Hosszú ideje foglalkoztat a gondolat, hogy hogyan tudnék eljutni élőben azokhoz az emberekhez, akiknek lakóhelye távolabb esik Budapesttől vagy a Római Kerttől. Erre a választ az ÉLŐ ONLINE jóga jelenti.

Szerettem volna egy olyan megoldást találni, ami segítségünkre van abban, hogy leküzdjük a távolságot, mégis jelen legyünk egymás életében.

Így jött létre az online-joga.hu

Az általam vezetett élő órák interaktivitása testre szabható. Tisztában vagyok vele, hogy nem vagyunk egyformák. Van aki szeret látszani, hallatszódni, szívesen osztja meg otthonát, személyes terét másokkal. Van aki ezzel szemben szeret csendben, a háttérből csatlakozni. Egyszerűen jelen lenni. Az általunk használt alkalmazás mindenki számára megadja a szabadságot: a saját döntés lehetőségét. Te döntheted el, hogy mennyire nyitod meg a világod előttem és a többiek előtt.

Az online órarendben az alábbi órafajtákat találod:

  • Kezdő Gerincjóga
  • Erősítő gerincjóga
  • Immunerősítő Jóga
  • Autoimmun Jóga

Ezen kívül alkalmanként Autoimmun Jóga tanfolyamot, valamint Gerincjóga tanfolyamot is szervezek az online térben.

Minden csak nézőpont kérdése. Miért ne nézhetnéd onnan, ahonnan neked tetszik?

A saját betegségem (sclerosis multiplex) és a jóga megtanított arra, hogy egy betegség pusztíthat, elvehet, kiüresíthet, elkeseredetté, iriggyé, rosszindulatúvá tehet.

De megtaníthat küzdeni, elengedni, jóízűen nevetni magadon, mindeközben értékelni az egészen apró dolgokat.
Előfordul, hogy a betegségen nem változtathatsz, de hogy mivé válsz általa, az csak rajtad múlik.
Az életed azért kaptad, hogy élvezd. Játsz minden nap, ne adj teret a kételkedőknek és bizonyítsd be, hogy a boldogság te magad vagy. Nem kell semmit tenned. Nem kell fejlődnöd, megváltoznod, vagy eljutnod valahová.
Már ott vagy.
Minden pillanatban teljes, jelen lévő és szabad.
Az élet egyszerű. Csak ne bonyolítsd túl!
Szeretném, ha tudnád, hogy a jóga egyszerű, és mindenkié. Hiszem élem és tapasztalom, hogy  a jóga rendszeres gyakorlása gyökeresen megváltoztatja az életed.

Ha készen állsz, egy kattintás és találkozhatunk!

Enikő